Gyászol a TFC család

Ismét gyászol a TFC család.

Mély fájdalommal, őszinte megrendüléssel értesültünk, hogy egyesületünk szertárosa, mindenese Virág Mihály az égi futballpályák szertárjába igazolt.

Az egyesület és a pálya volt az élete, óriási űrt hagyott maga után.

Emlékét megőrizzük!
Nyugodj békében Misi bá!

Facebooktwittermail

Minden csapatunk szezonja véget ért…

Bár az MLSZ elnöksége – a csapatok kérését is figyelembe véve – 2020. november 11-i döntése értelmében a bajnokságok folytatásáról döntött, ennek ellenére a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyesületünknek nem maradt más választása, mint hogy a felnőtt csapat mellett az összes korosztályos csapat idényét lezártnak tekintsük.

Tovább olvasom “Minden csapatunk szezonja véget ért…” Facebooktwittermail

Double Pass audit

2020. szeptember 25-én pénteken nagy megtiszteltetés érte a klubunkat.
Az MLSZ felkérésére a világ legnevesebb analizáló, auditáló cége a belga tulajdonú Double Pass  képviselője tett látogatást Törökszentmiklóson.

A képen Herczeg Gábor a Double Pass vezető menedzser, Zacsovics István az MLSZ munkatársa, Erdős László elnökhelyettes, Szecsei József szakmai vezető
Tovább olvasom “Double Pass audit” Facebooktwittermail

Újabb MÁV neveléssel erősödtünk

Debreczeni Milán túrkevei fiatalember a Szolnoki MÁV neveltje, de éveket töltött a Diósgyőri Labdarúgó Akadémián is.

Télen mutatkozott be a MÁV felnőtt  csapatában, az egymás elleni mérkőzésünkön, ott figyeltünk fel a teljesítményére és azóta nyomon követtük pályafutását. Több poszton is bevethető, fiatal, dinamikus játékossal erősödött a keretünk.

Facebooktwittermail

Új igazolás

Az első nyári igazolásunk a 2-szeres megyei bajnok Vadas Gergő. Több poszton is kitűnő teljesítményre képes játékossal  Kinyik mester variációs lehetőségei jelentősen bővültek.
Facebooktwittermail

Kiemelkedő utánpótlásnevelés a megyében.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a sok éves alázatos munkát a megyei vezető hírportál is észrevette. A TFC továbbra is elkötelezett az utánpótlás nevelés mellett, és mindent meg fog tenni a jövőben is, hogy minél több gyerek tudjon kiváló feltételek között sportolni.
TFC számára mindig is az utánpótlás nevelés fog az első helyen állni, természetesen mellette szeretnénk minél erősebb felnőttcsapatot is, de hiszünk hogy a két dolog egymás mellett, egymást erősítve tud sikeresen működni.

Hajrá TFC!!!

Tovább olvasom “Kiemelkedő utánpótlásnevelés a megyében.” Facebooktwittermail

Papírforma győzelem Jászkisér ellen

A megyei bajnokság 19. fordulójában a sereghajtó Jászkisér érkezett Törökszentmiklósra és mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség a kormány rendkívüli döntését követően az összes magyarországi labdarúgó-mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el, így ez a találkozó is nézők nélkül zajlott le.

Tovább olvasom “Papírforma győzelem Jászkisér ellen” Facebooktwittermail

Tájékoztatás!

Tisztelt Sportolók és Hozzátartozók!

Tekintettel a járványügyi helyzetre Egyesületünk nevében az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:

A szabadtéri események megtartásra kerülnek: edzések, mérkőzések, tornák, versenyek is, amíg a központi utasítás tovább nem szigorodik.

A következő szabályok lépnek életbe visszavonásig:

1. Az edzésre érkező gyerekeket a szülők maximum az öltözőépület ajtajáig kísérjék, az öltözőépületbe ne lépjenek be. Kérjük az edzők közreműködését is!

2. A gyermekek edzőknek történő átadása után az edzések időtartama alatt: az autóval érkező szülők, kísérők a parkolóban, a nem autóval érkezők pedig a lelátón tartózkodjanak

3. Minden sportolónkat kérjük, hogy az külföldi utazásaikat jelezzék az edzőknek. Fenntartjuk a jogot, hogy a külföldi utazáson résztvevőket megkérjük, hogy a hazaérkezéstől számított 14 napig ne látogassák az edzéseket, versenyeket. Ugyanez az eljárás vonatkozik edzőinkre is.

4. Minden sportolónak hívjuk fel a figyelmét, hogy megérkezéskor és edzések után is alaposan mossanak kezet.

5. A Sportolók NE IGYANAK EGYMÁS UTÁN ugyanabból az üvegből!

Amit közösen tehetünk még:

– rendszeresen és alaposan mosson mindenki kezet vízzel és szappannal, vagy tisztítsa megkezét kézfertőtlenítő szerrel – https://www.youtube.com/watch?v=MXpYOz5Q03M

– köhögéskor, tüsszentéskor takarja el mindenki a száját behajlított könyökével vagy egy zsebkendővel, majd azonnal dobja ki a zsebkendőt,

– kerülje mindenki a szemhez, szájhoz, archoz nyúlást,

– koronavírusfertőzésre utaló legkisebb jel esetén (láz, szárazköhögés, légszomj) mindenkitájékoztassa háziorvosát és maradjon otthon

– mindenki mellőzze a kézfogást. Az egyesület vezetése is figyeli folyamatosan a híreket, és ha lesznek szükséges egyéb lépések, azonnali tájékoztatást adunk.

Kérjük a sportolók, hozzátartozók és edzők együttműködését!

2020.03.14.
Törökszentmiklósi FC vezetősége

Facebooktwittermail

Az országos bajnokságokban is helytállnak a miklósi tizenévesek

Hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években a Törökszentmiklósi FC. Idén nyáron új pályát avattak, az utánpótláscsapatok közül pedig négyen is az országos bajnokságban szerepelnek. Szecsei József utánpótlás szakmai vezető mutatta be a hátteret, és beszélt a sikerekről. – írta rólunk a szoljon.hu

Tovább olvasom “Az országos bajnokságokban is helytállnak a miklósi tizenévesek” Facebooktwittermail

Pályavilágítás-átadó – felkészülési mérkőzés

Az elmúlt évek során a Törökszentmiklósi Sporttelepen több beruházás is megvalósult a Magyar Labdarúgó Szövetség TAO-programjának támogatásával. Ezúttal pályavilágítás kivitelezése történt meg, melynek eredményeként a “B” pálya világítása a jövőben lehetővé teszi edzések és edzőmérkőzések rendezését a késő-őszi is a kora-tavaszi időszakban is.

Tovább olvasom “Pályavilágítás-átadó – felkészülési mérkőzés” Facebooktwittermail

Törökszentmiklós labdarúgásának története

2020 január 1-től ünnepeljük Törökszentmiklós város újratelepítésének 300. évfordulóját.

Korábban ennek apropójából dr. Wyszoczky Ferenc, a TFC elnöke jubileumi mezzel ajándékozta meg Markót Imrét, Törökszentmiklós Város polgármesterét.

De ez csupán egy gesztus volt részünkről. A 300-as Emlékév kapcsán Törökszentmiklós labdarúgásának történetét is szeretnénk megírni, hogy ezzel is tisztelegjünk városunk sportmúltja előtt.

Tavaly tavasszal a koronavírus járvány átírta a forgatókönyveket, de öröm az ürömben, hogy ebben az időszakban megnyitották a múlt sajtótermékeinek digitális archívumát 2012-ig, ekkor kezdtem el vele foglalkozni. – kezdte Erdős László elnökhelyettesünk, aki szívügyének tartja a miklósi labdarúgás újbóli felvirágoztatását.

Muszka Sanyi bácsi könyve (Törökszentmiklós sportélete 1912 és 2000 között, Törökszentmiklósi Városvédő és -Szépítő egyesület, 2007) is nagy segítség volt, de abban a különböző csapatok (Fáklya, Vasas, Kinizsi) külön-külön szerepeltek, én egységesen szerettem volna tényszerűen, tárgyilagosan a komplett miklósi labdarúgás történetét feldolgozni. A Szolnok Megyei Néplap és a Népsport tudósításai, valamint a régmúlt játékosainak visszaemlékezései segítségével sikerült egy komplex anyagot összeállítani, amelynek az első 4 része már megtalálható a honlapunkon és készül a folytatás is. Fontosnak tartottam, hogy objektíven tárjam fel a múltat. Óriási munka, de amellett nagyon nagy öröm is, a rendkívül sok értékes emlék felelevenítése. Ezeket az emlékeket szeretném megismertetni a fiatalabb generációval, hogy egyfajta példa legyen előttük, sportpályafutásuk elején.

Következzen néhány leg- a múltból ízelítőnek:
Legnagyobb siker: 1967. NBIII-ban a 3. helyen végeztünk.

Legtöbb néző: 4000 fő. 1970. május 1-én az új pályaavatón Budapesti Vasas – Törökszentmiklósi Vasas 9-1 (4-0)

A legtávolabbról érkező ellenfél: Guinea válogatottja. 1961 augusztusában sporttörténelmi eseménynek adott otthon a város, Zakariás József -az egykori Aranycsapat tag- által vezetett guineai válogatott tett látogatást Törökszentmiklóson. A városi sportvezetőknek nagy elismerés, hogy ilyen szintű edzőmeccset sikerült lekötniük.


Bízunk benne, hogy új fejezet előtt állunk Törökszentmiklós futballjának történetében. Jelenleg vezetjük a megyei bajnokságot és bár sok meccs van még hátra, kétségtelenül esélyesek vagyunk a bajnoki cím elnyerésére. 33 éve várnak erre a szurkolók, hiszen az 1986/87-es szezonban volt utoljára bajnok az akkori TSE.

Amire nagyon büszkék vagyunk, az a keret összetétele, hiszen a 20 fős keretben 12 helyi, sajátnevelésű játékos van, de a többiek is évek óta Miklóson szerepelnek.

Az NBIII-ba jutásért idén osztályozót is kell játszani, de nem nézünk ennyire előre, csak a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Reméljük, hogy amennyiben sikerül bajnoki címet szereznünk, szurkolóink felhőtlenül tudnak velünk együtt örülni, hiszen akkor az lesz időszerű. Az esetleges NBIII-as szereplésünk esélyeinek latolgatása még bőven ráér.

Facebooktwittermail