Kiemelkedő utánpótlásnevelés a megyében.

Hirdetés


Nagy örömünkre szolgál, hogy a sok éves alázatos munkát a megyei vezető hírportál is észrevette. A TFC továbbra is elkötelezett az utánpótlás nevelés mellett, és mindent meg fog tenni a jövőben is, hogy minél több gyerek tudjon kiváló feltételek között sportolni.
TFC számára mindig is az utánpótlás nevelés fog az első helyen állni, természetesen mellette szeretnénk minél erősebb felnőttcsapatot is, de hiszünk hogy a két dolog egymás mellett, egymást erősítve tud sikeresen működni.

Hajrá TFC!!!

Az utánpótlás-bajnokságok is szünetelnek, ráadásul egyre valószínűbb, hogy nem folytatódik a szezon a fiatalok számára. – írta a szoljon.hu

Kihasználva az időt megnéztük, melyik megyei I.-es egylet hány csapatot indít egy évadban, mely klubok a legaktívabbak e téren. Hiszen ahol több csapat van, ott nagyobb a bázis, így nagyobb az esély tehetségeket kinevelni. Az NB-s gárdáinkkal – Szolnoki MÁV, Jászberény – ezúttal nem foglalkozunk, révén esetükben mások a követelmények, nem lenne fair összehasonlítani őket a megyei bajnokságban indulókkal.

Nézzük először, hogy milyen csapatok felvonultatása kötelező. A megyei élvonal egyesületeinek szerepeltetni kell egy U19-es és egy U16-os vagy U17-es csapatot, emellett a Bozsik-program keretében U12/13-as, U10/11-es, U8/9-es és U6/7-es korosztályú együtteseket. Ennek természetesen mindegyik egylet eleget tesz, így az az izgalmasabb inkább, hogy mely klubok állítanak ki csapatokat ezen felül. A legaktívabb a Karcag, amely több NB-s bajnokságban is versenyeztet csapatot. U19-ben és U17-ben az NB III.-ban, U15-ben és U14-ben az NB II.-ben, U13-ban és U12-ben pedig – a Bozsik-tornán felül – az első osztályban rúgják a bőrt a fiatalok.

Ha rangsort állítanánk fel, akkor a Törökszentmiklós lenne a második. Az U12-es, U13-as, U14-es és U15-ös csapataik ugyanolyan szinten szerepelnek, mint a Karcag esetében, csak ennél magasabb korosztályban nincs NB-s együttesük. Cserébe a kisebbeknél több gárdájuk szerepel Bozsik-tornán, Bozsik-fesztiválon és a szintén tornarendszerű Interligában, ezzel gyakorlatilag minden korosztályt lefedve U7-től U15-ig. A megyei I.-es gárdák többsége – tíz egylet – a kötelezőn felül még egy csapatot indít: a megyei U14-ben. A kivételek közé esik a Jánoshida, a Jászfényszaru és a Szajol, amely jelenleg plusz csapattal nem rendelkezik az elvártaknál.

A következő évadtól már nem lesz kötelező, csak ajánlott U16-os vagy U17-es együttest szerepeltetni a legmagasabb megyei osztályú egyesületek számára. Remélhetőleg ennek ellenére nem csökken majd az up-csapatok száma, sőt, jó lenne látni, hogy minél több gyermek kergeti a labdát megyénk futballpályáin.

forrás: szoljon.hu

Facebooktwittermail

Start a Conversation

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük