Zártkapus mérkőzések

Hirdetés


A Magyar Labdarúgó Szövetség Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága minden megyei egyesület figyelmét újfent felhívta a ZÁRTKAPUS MÉRKŐZÉSEK betartására!

A ZÁRTKAPUS MÉRKŐZÉS elsősorban azt jelenti, hogy a mérkőzések néző nélküliek! Bármennyire is rosszul esik ezt tudomásul venni a szurkolóinknak, a mérkőzéseken nem lehet jelen néző – azaz a labdarúgó mérkőzések a szurkolók távoltartásával zajlanak! A valóságban ez azt jelenti, hogy a sportlétesítménybe (sporttelepre) nem engedhetünk be nézőket.

Sportlétesítmény (sporttelep): A külső kerítéssel elhatárolt sporttelep, ahol az öltözök és a sportpálya található.

A pálya: Az a terület, ahol csak a mérkőzésjegyzőkönyvbe szereplő személyek tartózkodhatnak. A korláton belül helyezkednek el a kispadok és a játéktér.

Nézőtér: Normális esetben a korlát és a külső kerítés között helyezkedik el a nézőtér. (Nézői zóna)
Azokon a sportpályákon ahol külső kerítés nincsen, ott a korláton kívüli területet (a nézőtéri zónát) a játékvezető határozza meg és közöli a rendezőkkel. Ez a terület a pályát körülvevő korláttól 15-20 (de akár 30) méter is lehet! Ebbe a zónába nem léphet be (nem tartózkodhat) néző!

Zártkapus mérkőzésen a RENDEZŐKNEK kell biztosítania, hogy a SPORTTELEPEN / NÉZŐTÉRI ZÓNÁBAN (a korláton kívüli 15-30 méteren belül ne tartózkodjon néző! Amennyiben ezt a mérkőzés alatt a nézők megszegik, úgy a játékvezető megállíthatja a játékot, és utasíthatja a rendezőket a nézőtéri zóna kiürítésére!

Amennyiben a nézőtéri zónán kívüli szurkolói viselkedés (esetleges rendbontás) zavarólag hatna a mérkőzésre (játékvezető dönti el), úgy a játékvezetőnek joga van még távolabb küldenie őket (a rendezőkön keresztül) arról a területről is!

Facebooktwittermail

Start a Conversation

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük