Az MLSZ kiemelt körzetközpontja lett a TFC

Hirdetés


Az elmúlt évek eredményes munkájának köszönhetően a Törökszentmiklósi FC a nyártól a megreformált képzési rendszer újabb szintjén dolgozik tovább a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében.

A MLSZ elnöksége, idén tavasszal döntött arról – a Double Pass objektív visszajelzései alapján -, hogy melyek lesznek azon sportszervezetek, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától.


A Körzetközpontok elsősorban a grassroots/amatőr és az elit utánpótlás-képzés között helyezkednek el egyfajta hídként, és az lesz az elsődleges feladatuk, hogy a játékosok foglalkoztatása gyermekkorban a lakóhelyhez közel indulhasson el. Ezekben a központokban történik a futball megszerettetése a gyermekekkel, majd a tehetségesebb gyermekek kiválasztása és „feladása” a Tehetségközpontokba. A megyei tehetségközpont (Szolnok) a területileg hozzátartozó körzetközpontokkal (Jászberény, Karcag és Törökszentmiklós) közösen felelnek az amatőr és grassroots klubokban (D-szint) nevelkedő labdarúgók kiválasztásáért, képzéséért és versenyeztetéséért.


A Körzetközponti státusz új fejlődési esélyt nyithat majd meg előttünk, de egyesületünk továbbra is a minőségi és tömegbázis képzés elkötelezett híve, mint ahogy a múltban, jelenben és a jövőben is.

Facebooktwittermail

Start a Conversation

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük